Skip to main content

 

 

Η μέθοδος αποτρίχωσης laser hair removal δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Τα πρώτα μηχανήματα laser hair removal πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 90. Όπως όλα τα τεχνολογικά προϊόντα έτσι και τα μηχανήματα αυτά εξελίχθηκαν από την ημέρα πρωτοεμφάνισείς τους μέχρι και σήμερα.  

Η βασική τεχνολογική λογική που κρύβετε πίσω από την μέθοδο αυτή είναι απλή. Μια δέσμη φωτός εκπέμπετε από το μηχάνημα και στοχεύει την τρίχα. Μέσω της θερμότητας που δημιουργείται από την δέσμη φωτός η τρίχα καταστρέφετε από την ρίζα της. Η τρίχες που βγαίνουν μετά την θεραπεία είναι λεπτότερες και γενικά πιο αδύνατες.

 

Η δέσμη φωτός που εκπέμπετε από ένα μηχάνημα laser hair removal είναι ακίνδυνη αφού μετατρέπετε σε θερμική ενέργεια και στοχεύει αποκλειστικά τη μελανίνη του τριχικού θύλακα για να καταστρέψει τα κύτταρα που παράγουν την τριχοφυΐα.

Η γύρω περιοχή της τρίχας παραμένει ανέπαφη. Το μηχάνημα Motus AX το οποίο χρησιμοποιούμε στο κέντρο laser μας φέρει καινοτόμο σύστημα ψύξης από ζαφείρι που επιτρέπει την άμεση επαφή του Laser με το δέρμα με αυτό τον τρόπο απορροφάτε όλη η θερμότητα από τα θυλάκια της τρίχας.

 

 

Μέθοδοι laser αποτρίχωσης

  Laser Αλεξανδρίτη Δυοδικό Laser Laser Nd:Yag Αποτρίχωση IPL
Για ποιους προορίζετε; Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες (τα νέα μηχανήματα αλεξανδρίτη μπορούν να αφαιρέσουν την τριχοφυΐα ακόμη και σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες) Καστανές τρίχες Σκουρόχρωμες επιδερμίδες Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες
Μειονεκτήματα Εκπέμπει χαμηλή ενέργεια και δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα Είναι επώδυνο. Είναι επώδυνο και φέρνει συχνά παρενέργειες.
Πλεονεκτήματα Αποτελεσματικότατο σε καστανές και σκούρες τρίχες / Ανώδυνο Προτιμάται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μαυρισμένα δέρματα αφού είναι πιο αδύναμο Προορίζετε για σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Σε πιο ανοικτόχρωμα δέρματα μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Φως που εκπέμπει (nm) Μονοχρωματικό φως στα 755nm 805nm 1064nm Πολυχρωματικό φως στα 500nm – 1200nm

 

 

 

Η αποτρίχωση με IPL δεν θεωρείται αποτρίχωση laser

Η τεχνολογία IPL γνωστή και ως τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός δεν ανήκει στις μεθόδους laser hair removal. Το φώς που εκπέμπετε από ένα μηχάνημα IPL κυμαίνεται από 500nm – 1200nm. Αυτό σημαίνει ότι διοχετεύετε άσκοπη ενέργεια στην γύρω περιοχή που αρκετές φορές είναι αυτή που ευθύνεται για τυχόν παρενέργειες. Οι υπόλοιπες μέθοδοι εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο σε συγκεκριμένο μήκος κύματος.

Η τεχνολογία IPL απαιτεί περισσότερες θεραπείες και μπορεί να προκαλέσει λιγότερο αποτελεσματική μείωση της τριχοφυίας. Οι νέες τεχνολογίες λέιζερ είναι πιο προηγμένες και αποτελεσματικές από τις αντίστοιχες IPL με λιγότερη ενόχληση (καθώς διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα ψύξης και τεχνολογίες σταδικής θέρμανσης του θύλακα). Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο φάσμα τύπων δέρματος και τριχών από ένα IPL

Διάρκεια θεραπείας laser hair removal

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το σημείο και την επιφάνεια εφαρμογής. Για παράδειγμα, η θεραπεία που εφαρμόζεται στο άνω χείλος δεν απαιτεί περισσότερο από 10 λεπτά, ενώ η θεραπεία και για τα δύο πόδια ίσως διαρκέσει και περισσότερο από μία ώρα.

Μύθοι και αλήθειες

 

Μύθος Αλήθεια
Η μέθοδος laser hair removal προκαλεί καρκίνο του δέρματος Τα μηχανήματα laser δεν εκπέμπουν ακτινοβολία αλλά δέσμη φωτός η οποία δεν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Επισης η αποτρίχωση με laser είναι εγκεκριμένη από την FDA.
Είναι εξαιρετικά επώδυνο. Η μέθοδος αποτρίχωσης με laser μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο αν χρησιμοποιήσετε παλιάς τεχνολογίας μηχανήματα. Το Motus AX φημίζετε για το πόσο ανώδυνο και παράλληλα αποτελεσματικό είναι.  
Είναι πολύ ακριβό. Σίγουρα ένα ραντεβού για αποτρίχωση με laser είναι πολύ πιο ακριβό παρά ένα ραντεβού για αποτρίχωση με μέλι. Η αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη αφαιρεί μόνιμα την τριχοφυΐα μετά από ένα αριθμό συνεδριών. Αντίθετα μια συνεδρία για αποτρίχωση με μέλι όχι μόνο δεν αφαιρεί μόνιμα την τριχοφυΐα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις την επιδεινώνει. Η αποτρίχωση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο θα πρέπει να επαναλαμβάνετε σε πολύ πιο πυκνά διαστήματα για όλη σας την ζωή.

Πόσες συνεδρίες laser hair removal θα χρειαστώ με το Motus AX;

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός συνεδριών που χρειάζονται διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, η περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου.

Για το λόγο αυτόν ίσως ζητηθεί ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές.

Ερωτήσεις – Συχνές απορίες

Leave a Reply