Skip to main content
Magnifier that magnify a "FACT" text on on pink background - facts about laser hair removal

Στο άρθρο αυτό θα μάθετε τα 10 πράγματα για laser hair removal που πρέπει να γνωρίζετε. Η αποτρίχωση με την μέθοδο laser hair removal είναι αδιαμφησβήτητα η πρώτη επιλογή για όποιο θέλει να απαλλαγεί από την τριχοφυΐα. Μια διαδικασία σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους. Σε αυτό το άρθρο σας περιγράφουμε τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία.

Five tiny wooden stars place by a hand on a wooden table

1. Μην εμπιστεύεστε το σώμα σας στον οποιοδήποτε σας υπόσχεται μόνιμη απαλλαγή από την τριχοφυΐα.

Δεν αρκεί μια απλή αναζήτηση στο Google ή στα Social Media για να βρείτε το κέντρο laser στο οποίο θα εμπιστευτείτε το σώμα σας. Η αποτρίχωση με laser για να είναι ασφαλείς θα πρέπει να γίνετε από ειδικούς οι οποίοι φέρουν συγκεκριμένη εκπαίδευση και είναι ικανοί να αναγνωρίσουν τις διαφορές από σώμα σε σώμα.

Πριν επιλέξετε το κέντρο laser σας ελέγξτε πρώτα:

Α) Κριτικές άλλων πελατών.

Β) Τι μηχάνημα laser χρησιμοποιεί το κάθε κέντρο laser και να είναι αναγνωρισμένο.

Γ) Τι εκπαίδευση έχει λάβει το προσωπικό του κάθε κέντρου laser.

Handpiece of Motus AX placed on a hand

2. Δεν προσφέρουν όλα τα μηχανήματα laser το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στον κλάδο της αποτρίχωσης laser η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσετε. Δεν μπορούν καν να συγκριθούν τα αποτελέσματα που προσφέρει ένα παλιό μηχάνημα αποτρίχωσης laser με ένα τελευταίας γενιάς μηχάνημα.

Στις μέρες μας τα μηχανήματα laser hair removal φέρουν τεχνολογίες οι οποίες είναι ικανές να ξεχωρίσουν την μελανίνη της τρίχας με την μελανίνη του δέρματος, μηχανήματα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα για καλύτερα αποτελέσματα. Ενώ παράλληλα έχουν εξελιγμένα συστήματα ψύξης τους δέρματος για αποφυγή πόνου και παρενεργειών.

Eight hands with different skin tones

3. Η μέθοδος αποτρίχωσης laser hair removal λειτουργεί σε όλους τους τόνους δέρματος.

Πλέον μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Όλοι οι τόνοι δέρματος μπορούν να δουν μόνιμη μείωση τις ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με την αποτρίχωση με laser.

Παλαιότερα άνθρωποι με σκουρόχρωμο δέρμα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο αυτή αφού ένιωθαν αυξημένο πόνο και οι τριχοφυΐα δεν μειωνόταν καθόλου. Με τα εξελιγμένα μηχανήματα πλέον όλοι μπορούν να δουν διαφορά με την μέθοδο αποτρίχωση laser.

Η αποτρίχωση με laser προορίζεται για γυναίκες και άντρες με σκουρόχρωμο ή ανοικτόχρωμο δέρμα.

Woman shaving her legs

4. Πριν το ραντεβού σας θα πρέπει να ξυρίσετε εντελώς όλες τις περιοχές που θα υποβληθούν σε θεραπεία laser hair removal.

Όσο παράξενο και αν ακούγετε επιβάλετε πριν από κάθε ραντεβού σας να ξυρίσετε με ξυραφάκι όλες τις περιοχές που θα υποβληθούν σε θεραπεία.

Ο λόγος είναι απλός. Τα μηχανήματα laser στοχεύουν τον θύλακα της τρίχας και όχι την εξωτερική τρίχα. Τυχών αξύριστες τρίχες θα προκαλέσουν αυξημένο πόνο και δεν θα μπορέσετε να πετύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα στα οποία στοχεύετε.

Η διαδικασία του ξυρίσματος δεν μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια του ραντεβού σας αφού θα προκληθεί επιπλέον ερεθισμός στις περιοχές που θα υποβληθούν σε θεραπεία laser hair removal.

Woman laser hair removed her hands with Motus AX Alexandrite

5. Στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά γρήγορη διαδικασία.

Στα 10 πράγματα για laser hair removal μπορεί να μπεί και η διάρκεια ενός ραντεβού αφού πολλοί είναι αυτή που πιστεύουν ότι η μέθοδος αυτή είναι χρονοβόρα.

Ένα ραντεβού για αποτρίχωση με laser στο πρόσωπο μπορεί να διαρκέσει μόλις 20 λεπτά και αυτό περιλαμβάνει μια γρήγορη συνομιλία και ντεμακιγιάζ στην αρχή του ραντεβού σας.

Woman spreads sunscreen on shoulders

6. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο.

Η προστασία από τον ήλιο είναι κάτι το οποίο που πρέπει να προσέξουμε ασχέτου αν θα υποβληθούμε σε θεραπεία αποτρίχωσης laser. Ειδικότερα όμως μετά από μια συνεδρία laser hair removal το δέρμα σας θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία.  Να χρησιμοποιείτε πάντα  αντηλιακό προσώπου με υψηλό δίκτυ προστασίας (SPF 50+). Τους καλοκαιρινούς μήνες η προστασία θα πρέπει να γίνετε και στο σώμα μας.

Woman having a shower with hot water.

7. Αποφύγετε το μπάνιο με ζεστό νερό!

Η μέθοδος αποτρίχωσης με laser ουσιαστικά καίει την τρίχα από το θυλάκιο της. Αποτέλεσμα αυτού κάποια από την θερμότητα διαχέετε στο δέρμα και παραμένει ζεστό για αρκετή ώρα μετά από την συνεδρία laser hair removal. Το ζεστό νερό μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο θερμοκρασία της επιφάνειας του δέρματος, γι‘ αυτό είναι καλύτερο να κάνετε δροσερό ντους μέχρι και 24 ώρες μετά από κάθε συνεδρία laser hair removal. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε ανεπιθύμητους ερεθισμούς του δέρματος.

Motus AX Handpiece before treatment on woman's body

8. Μετά την συνεδρία laser hair removal θα εμφανιστούν καμένες τρίχες.

Συνηθίζετε μετά από κάθε συνεδρία laser hair removal οι τρίχες να αρχίζουν και εμφανίζονται καμένες και κατεστραμμένες! Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αφού ο στόχος της αποτρίχωσης με laser είναι να κάψει τον θύλακα της τρίχας ούτως ώστε να μην ξαναεμφανιστεί.

Μπορείτε να ξυρίσετε τις καμένες τρίχες. Αν τις αφήσετε θα πέσουν μόνες τους. Αποφύγετε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης μεταξύ των συνεδριών σας για laser hair removal.

Blonde woman face

9. Το κάθε σημείο του σώματος χρειάζεται διαφορετικό συνολικό αριθμό συνεδριών.

Η τριχοφυΐα του κάθε ατόμου από σημείο σε σημείο διαφέρει και επηρεάζετε από τις ορμόνες του.

Ο συνολικός αριθμός συνεδριών που χρειάζεται το κάθε άτομο για να απαλλαγεί μόνιμα από την τριχοφυΐα διαφέρει από σημείο σε σημείο.

Το πρόσωπο, οι θηλές, το πίσω μέρος των μοιρών και η κοιλιά είναι συνήθως τα σημεία του σώματος τα οποία χρειάζονται τον περισσότερο αριθμό συνεδριών.

Woman with protection glasses for laser hair removal

10. Δεν πρέπει να παραλείπετε καμία συνεδρία laser hair removal.

Ο ειδικός θα σας ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με το πότε θα πρέπει να γίνονται οι συνεδρίες σας για αποτρίχωση το οποίο θα πρέπει να ακολουθείτε για να δείτε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Στόχος της αποτρίχωσης με laser είναι να γίνει η επανάληψη της συνεδρίας πριν την ανάπτυξη της τρίχας. Σε περίπτωση που η τρίχα αναπτυχθεί περισσότερο του κανονικού τότε μειώνετε η αποδοτικότητα της μεθόδου αυτής!

Στο κέντρο laser μας (Dona Laser Beauty Centre) πριν την έναρξη του κάθε ραντεβού με ένα νέο πελάτη του εξηγούμε αυτά τα 10 πράγματα για laser hair removal που πρέπει να γνωρίζει για να μπορέσουμε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στον ελάχιστο αριθμό συνεδριών χωρίς καθόλου ανεπιθύμητες και δυσάρεστες παρενέργειες.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ζητήσετε τις συμβουλές του ειδικού που θα επιλέξετε αφού είναι ο μόνος που θα σας δώσει της σωστότερες πληροφορίες.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας για αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη Motus AX:

Leave a Reply