Skip to main content

Απορίες για την αποτρίχωση με laser στο Dona Laser Beauty Centre.

 

Θα χαρούμε να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες για την αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη MOTUS AX και τα πλεονεκτήματα της.

Αν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Δεν μπορούμε να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό συνεδριών, καθώς το πόσες θα χρειαστούν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το χρώμα της τρίχας, η πυκνότητα και ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Άτομα με σκούρες τρίχες συνήθως βλέπουν ταχύτερα αποτελέσματα, καθώς το laser στοχεύει τη μελανίνη της τρίχας, ενώ για άτομα με ανοιχτόχρωμες τρίχες μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες.

Η τεχνολογία Motus AX που χρησιμοποιούμε μπορεί να οδηγήσει σε έως και 25% μείωση της τριχοφυΐας από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ ερεθισμό ή αίσθημα θερμότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά η τεχνολογία Motus AX είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει μια σχεδόν ανώδυνη εμπειρία.

Η τεχνολογία Moveo του Motus AX χρησιμοποιεί μια ειδική κεφαλή ψύξης απο ζαφείρι που βοηθά στη σταδιακή θέρμανση της περιοχής, επιτρέποντας στο laser να δουλεύει αποτελεσματικά χωρίς τον πόνο των παραδοσιακών laser. Οι περισσότεροι πελάτες μας περιγράφουν την αίσθηση ως ήπια αίσθηση ζέστης ή κράμπα, πολύ πιο ανεκτή σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης όπως το κερί.

Η αποτρίχωση με laser είναι απολύτως ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος, όταν χρησιμοποιείται απο ειδικούς.

Το Motus AX που χρησιμοποιούμε είναι ειδικά σχεδιασμένο για να είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε σκούρους τόνους δέρματος, κάτι που δεν ισχύει για όλα τα laser. Η τεχνολογία Moveo επιτρέπει την ασφαλή θέρμανση της περιοχής με ελάχιστο κίνδυνο για ερεθισμούς, εγκαύματα ή αλλαγές στον τόνο του δέρματος.

Επιπλέον, οι συνεδρίες γίνονται από ειδικευμένο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα για κάθε τύπο δέρματος.

Το κόστος της αποτρίχωσης με laser εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξετε και τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστείτε. Στο Dona Laser Beauty Centre, προσφέρουμε διάφορα πακέτα για να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε πελάτη. Για παράδειγμα, μικρές περιοχές όπως το άνω χείλος μπορεί να ξεκινάνε από €10 ανά συνεδρία, ενώ μεγαλύτερες περιοχές όπως τα πόδια μπορεί να κοστίζουν περισσότερο. Προσφέρουμε επίσης εκπτώσεις για πακέτα πολλών συνεδριών, οι οποίες κάνουν την αποτρίχωση πιο προσιτή για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι κίνδυνοι από την αποτρίχωση με laser είναι συνήθως ελάχιστοι, ιδιαίτερα όταν η θεραπεία γίνεται από πιστοποιημένους επαγγελματίες. Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες περιλαμβάνουν ήπιο κοκκίνισμα, πρήξιμο ή ευαισθησία στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία, τα οποία υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες. Σπάνια, μπορεί να εμφανιστούν ελαφρά εγκαύματα ή υπερμελάγχρωση, αλλά αυτά συνήθως συμβαίνουν όταν η περιοχή έχει εκτεθεί σε ήλιο πριν ή μετά τη θεραπεία.

Στο Dona Laser Beauty Centre, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας.

Η αποτρίχωση με laser κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συνιστάται. Παρόλο που δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να δείχνουν ότι το laser είναι επιβλαβές για την εγκυμοσύνη, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγεται η θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για προληπτικούς λόγους. Κατά την περίοδο του θηλασμού, πολλές γυναίκες επιλέγουν να συνεχίσουν τη θεραπεία, καθώς το laser δεν εισχωρεί βαθιά στο δέρμα. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες.

Μάθετε Περισσότερα...

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής που θα υποβληθεί σε θεραπεία. Για παράδειγμα, περιοχές όπως το άνω χείλος ή οι μασχάλες μπορούν να ολοκληρωθούν σε 10-15 λεπτά, ενώ μεγαλύτερες περιοχές όπως τα πόδια ή η πλάτη μπορεί να διαρκέσουν 45-60 λεπτά.

Το Motus AX είναι ένα από τα πιο γρήγορα συστήματα laser που διατίθενται, γεγονός που κάνει τη θεραπεία ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει σε όλες τις περιοχές του σώματος. Αυτές περιλαμβάνουν το πρόσωπο, τις μασχάλες, τα χέρια, τα πόδια, το μπικίνι, την κοιλιά, το στήθος, την πλάτη και τους γλουτούς.

Στο Dona Laser Beauty Centre δεν γίνονται θεραπείες laser στα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Το Motus AX είναι ιδανικό για μικρές και μεγάλες περιοχές και προσφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα ανεξάρτητα από την περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία.

 

Ναι, μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με laser το καλοκαίρι, αλλά χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με την έκθεση στον ήλιο.

Το κοκκινησμένο δέρμα απο τον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για παρενέργειες, όπως εγκαύματα ή υπερμελάγχρωση. Αν αποφασίσετε να κάνετε laser το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο πριν και μετά τη θεραπεία για τουλάχιστον 48 ώρες.

Πριν από κάθε συνεδρία, θα πρέπει να ξυρίσετε τις περιοχές που θα υποβληθούν με θεραπεία 24 ώρες πριν, ώστε το laser να στοχεύσει στη ρίζα της τρίχας και όχι στο ορατό μέρος. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη θεραπεία, καθώς το κοκκινησμένο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παρενεργειών. Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικά ή προϊόντα με χημικές ουσίες στην περιοχή πριν τη συνεδρία.

Μετά τη συνεδρία laser, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 48 ώρες, καθώς η περιοχή θα είναι πιο ευαίσθητη.

Η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κοκκίνισμα ή ακόμα και υπερμελάγχρωση. Εάν η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό SPF (50+), και ανανεώνετε συχνά την εφαρμογή του. Μετά την περίοδο αυτή, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τον ήλιο, αλλά είναι πάντα καλό να προστατεύετε την επιδερμίδα σας με αντηλιακό για να διασφαλίσετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την αποτρίχωση με laser.

Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser μπορούν να είναι μακροχρόνια και σε πολλές περιπτώσεις μόνιμα. Μετά από ολοκληρωμένο κύκλο συνεδριών, η τριχοφυΐα μειώνεται δραματικά, και οι τρίχες που θα παραμείνουν θα είναι πιο λεπτές και λιγότερο εμφανείς.

Οι ορμονικές αλλαγές ή άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν μικρή επανεμφάνιση της τριχοφυΐας σε ορισμένες περιπτώσεις, γι' αυτό πολλοί πελάτες επιλέγουν ετήσιες συνεδρίες συντήρησης για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του laser επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Χρώμα τρίχας και δέρματος: Οι σκουρόχρωμες τρίχες και το ανοιχτόχρωμο δέρμα τείνουν να έχουν καλύτερη ανταπόκριση στο laser, καθώς το laser στοχεύει τη μελανίνη στη ρίζα της τρίχας. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμες τρίχες (ξανθές, κόκκινες ή γκρίζες) μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες.
  • Πυκνότητα της τριχοφυΐας: Περιοχές με πιο πυκνές τρίχες μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ορμονικές αλλαγές: Ορμονικές αλλαγές (όπως αυτές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση) μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας και να απαιτήσουν περισσότερες συνεδρίες.
  • Συχνότητα συνεδριών: Η συνέπεια στη θεραπεία είναι επίσης σημαντική. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις προγραμματισμένες συνεδρίες σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού για καλύτερα αποτελέσματα.

Ναι, η αποτρίχωση με laser είναι απόλυτα ασφαλής για ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, αρκεί να χρησιμοποιείται η κατάλληλη τεχνολογία σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χειριστή.

Το Motus AX που χρησιμοποιούμε είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώδυνες και ασφαλείς θεραπείες, ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές όπως το άνω χείλος, τα μάγουλα και το πηγούνι. Το σημαντικό είναι να γίνει η σωστή αξιολόγηση από το ειδικευμένο προσωπικό μας, ώστε να προσαρμόσουμε τη θεραπεία στις ατομικές σας ανάγκες, προσφέροντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς ερεθισμούς ή παρενέργειες.

 

Παρόλο που η αποτρίχωση με laser είναι γενικά ασφαλής, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος εγκαυμάτων εάν το δέρμα έχει πρόσφατα εκτεθεί στον ήλιο ή δεν ακολουθηθούν οι κατάλληλες οδηγίες. Στο Dona Laser Beauty Centre, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να αποφύγουμε τέτοιες επιπλοκές. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Motus AX, η οποία προσφέρει ασφαλείς συνεδρίες με ειδική τεχνολογία ψύξης που μειώνει τον κίνδυνο για ερεθισμούς ή εγκαύματα. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τις προ και μετά-θεραπευτικές οδηγίες για να αποφύγετε παρενέργειες.

Ναι, θα πρέπει να ξυρίσετε την περιοχή 24 ώρες πριν από τη συνεδρία. Το laser στοχεύει τη ρίζα της τρίχας και όχι το ορατό μέρος, οπότε το ξύρισμα βοηθά στην καλύτερη στόχευση και αποφεύγεται ο ερεθισμός του δέρματος. Αποφύγετε τη χρήση άλλων μεθόδων αποτρίχωσης, όπως κερί ή τσιμπιδάκι, που αφαιρούν τη ρίζα της τρίχας, καθώς αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Το Laser και το IPL (Intense Pulsed Light) χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, αλλά έχουν σημαντικές διαφορές. Το laser χρησιμοποιεί μια μονοχρωματική δέσμη φωτός που στοχεύει τη μελανίνη στη ρίζα της τρίχας, προσφέροντας πιο ακριβή και αποτελεσματικά αποτελέσματα. Το IPL χρησιμοποιεί ευρύ φάσμα φωτός που είναι λιγότερο ισχυρό και συχνά απαιτεί περισσότερες συνεδρίες για να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα. Το Motus AX laser που χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας είναι πιο αποτελεσματικό για τη μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, σε λιγότερες συνεδρίες.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος την αποτρίχωση με laser, αλλά συνήθως προτείνεται μετά την εφηβεία, όταν οι ορμονικές αλλαγές έχουν σταθεροποιηθεί. Εφηβικά άτομα μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες, καθώς οι τρίχες είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης.

Το laser λειτουργεί στοχεύοντας τη μελανίνη, δηλαδή τη χρωστική ουσία που υπάρχει στις τρίχες. Οι λευκές τρίχες δεν περιέχουν μελανίνη, και ως εκ τούτου, το laser δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει και να τις καταστρέψει. Αυτός είναι ο λόγος που το laser δεν έχει αποτέλεσμα σε λευκές τρίχες. Άτομα με λευκές ή πολύ ανοιχτόχρωμες τρίχες μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν εναλλακτικές μεθόδους αποτρίχωσης, καθώς η αποτρίχωση με laser δεν θα είναι αποτελεσματική σε αυτές τις περιπτώσεις.